ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟ- ΤΗΤΑΣ 14 ΣΕΠ 2013

Πήρα την απόφαση να συμμετέχω στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, θέλοντας να προσφέρω στον τόπο μου γιατί γνωρίζω σε βάθος τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και του βιώσιμου αναπτυξιακού σχεδιασμού μέσα από τις σπουδές μου, την επαγγελματική μου εμπειρία και από την έως τώρα συμμετοχή μου στα κοινά.

Ο μονοδιάστατος και εξαρτώμενος τρόπος διοίκησης και λειτουργίας της παρούσας δημοτικής αρχής του Δήμου Εορδαίας, αποτέλεσε την αφορμή για να θέσω την υποψηφιότητα μου, ως δημοτικός σύμβουλος στην Δημοτική Ενότητα Πτολεμαΐδας και να προσπαθήσω να συνδράμω για έναν ανεξάρτητο πολύ-συμμετοχικό τρόπο διοίκησης και λειτουργίας με όραμα και σχέδιο!

5 χαρακτηριστικά στοιχεία του Σάββα Ζαμανίδη
  1. Είναι πραγματικά ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος και δεν υποστηρίζεται ή είναι εξαρτημένος από τοπικούς βουλευτές που έχουν στηρίξει το μνημόνιο κατ΄εξακολούθηση.
  2. Στην έως τώρα πορεία του έχει αποδείξει ότι είναι αξιοκρατικός, τηρεί διαφανείς διαδικασίες, σέβεται τους συμπολίτες του και δεν εκμεταλλεύεται ψηφοθηρικά την ανάγκη των συνδημοτών του για ένα δίμηνο εργασίας.
  3. Γνωρίζει να διοικεί και να μοιράζει αρμοδιότητες στους συνεργάτες του, αξιοποιώντας τις ικανότητες τους και το γνωστικό τους αντικείμενο και δεν τους «χρησιμοποιεί» μόνο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
  4. Έχει σχέδιο και πρόγραμμα για ένα δήμο ισχυρό, σύμφωνα με τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και δεν ξοδεύει τους οικονομικούς πόρους σε τυχαίες παρεμβάσεις με μοναδικό γνώμονα την ψηφοθηρία.
  5. Εισηγειται και ολοκληρώνει έργα με γνώμονα το κοινό συμφέρον των πολιτών και δεν εμμένει σε μικροσυμφέροντα ψηφοφόρων του.


5 κατευθύνσεις για το «αύριο» του δήμου Εορδαίας
  1. Σχέδιο: σχεδιασμός με γνώμονα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα προβλήματα, τις ευκαιρίες και τις απειλές της περιοχής. Σημαντικός αρωγός η σύνταξη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Εορδαίας.
  2. Τεχνολογία: αξιοποίηση της,  για την εξυπηρέτηση του πολίτη και την άμεση επικοινωνία του με το δήμο και την κατάθεση όποιων προβλημάτων. Έτσι ο πολίτης γίνεται συμμέτοχος στην βελτίωση της καθημερινότητας και ανάπτυξη του τόπου.
  3. Επιχειρηματικότητα:  δημιουργία δομών που θα καλλιεργήσουν- υποστηρίξουν άμεσα και συμπληρωματικά τα επιχειρηματικά εγχειρήματα.
  4. Προβολή: ανάδειξη της φύσης, του πολιτισμού , των τοπικών προϊόντων της και του πλούτου των εγκαταστάσεων και των ορυχείων ΔΕΗ ως τουριστικό προϊόν με σχέδιο και οργάνωση δικτύων.
  5. Αναπλάσεις και αστικός σχεδιασμός: βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Πτολεμαΐδας και των οικισμών της Εορδαίας, με αναπλάσεις, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, πεζοδρομήσεις -χαμηλού κόστους- με έμφαση στο πράσινο και όχι στο «τσιμέντο» που μόνο αυξάνει το οικονομικό κόστος και επιβαρύνει τις συνθήκες διαβίωσης.


Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα το 1982. Είναι γιος του Θωμά Δαλάκη Τοπογράφου Μηχανικού και της Ζωής Τζιάγκου Μηχανολόγου Μηχανικού ΤΕ. Στα παιδικά και εφηβικά του χρόνια έζησε στο Εμπόριο Εορδαίας, όπου και αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Αναρράχης – Εμπορίου και το 2ο Ενιαίο Λύκειο Πτολεμαΐδας.
Σπούδασε Αγρονόμος-Τοπογράφος Μηχανικός στο ΑΠΘ και Μηχανικός Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην ανάλυση, σχεδίαση & διαχείριση του χώρου με ειδίκευση στην οργάνωση και διαχείριση πόρων και έργων ανάπτυξης.
Είναι υποψήφιος διδάκτορας ΑΠΘ και τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν τα γνωστικά αντικείμενα της γεωγραφικής και χαρτογραφικής ανάλυσης και ανάπτυξης του ύπαιθρου χώρου με τη συ-συγγραφή 21 δημοσιεύσεων και ανακοινώσεων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Έχει υποστηρίξει μαθήματα του τομέα Χαρτογραφίας του ΑΠΘ και έχει διδάξει ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τμήμα Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας του ΤΕΙ Σερρών.
Από το 2007 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Έχει συνεργαστεί με μεγάλα μελετητικά γραφεία της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας σε μελέτες αναπτυξιακού χαρακτήρα και με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στα πλαίσια ερευνητικού προγράμματος. Παράλληλα συνεργάζονταν με το τεχνικό γραφείο του πατέρα του στην Πτολεμαΐδα, με το οποίο ενέταξαν και υλοποίησαν σημαντικό αριθμό αναπτυξιακών επιχειρηματικών επενδύσεων ιδιωτών της Εορδαίας σε χρηματοδοτικά προγράμματα. Ακόμη γνωρίζει τα θέματα των τοπικών δικτύων του αγροτουρισμού, μέσα από την ενασχόληση του στον ξενώνα που διατηρεί η οικογένεια του στο Εμπόριο Εορδαίας. Από το Δεκέμβριο του 2013, ζει και εργάζεται μόνιμα στην Εορδαία.
Η ανησυχία του για τα κοινά ξεκίνησε από τα μαθητικά του χρόνια και συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας διατελώντας Γραμματέας του Φ.Σ. (2004-2005), συμμετέχοντας σε όργανα και επιτροπές του πανεπιστημίου και όντας υπεύθυνος διοργάνωσης σε επιστημονικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το Νοέμβριο του 2013 έθεσε υποψηφιότητα με το νέο ανεξάρτητο πολύ-συμμετοχικό σχήμα «Δυναμικό ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας» και εκλέχτηκε στην Αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας.
Φανερά ευαισθητοποιημένος σε ζητήματα προστασίας, διαχείρισης και ανάδειξης της φύσης και του πολιτισμού της Εορδαίας, φωτογραφίζει ερασιτεχνικά και προωθεί τον τόπο μας και τους ανθρώπους του. Είναι ιδρυτικό και ενεργό μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Νέων Εμπορίου, η οποία προωθεί τον εθελοντισμό, έχει υλοποιήσει δράσεις για την προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος και συνδιοργανώσει γιορτές προώθησης τοπικών προϊόντων και έχει πλέον καθιερώσει στη Δυτική Μακεδονία το γνωστό φεστιβάλ «το δάσος αλλιώς».