ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟ- ΤΗΤΑΣ 14 ΣΕΠ 2013



H σημερινή παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων έρχεται να μας υπενθυμίσει την ανάγκη ευαισθητοποίησης και αγάπης που θα πρέπει να δείξουμε απέναντι στα συμπαθή τετράποδα που ζούν και κυκλοφορούν γύρω μας βιώνοντας πολλές φορές την σκληρότητα και τις ακραίες συμπεριφορές των ανθρώπων  λόγω έλλειψης παιδείας και πολιτισμού.  Οι εικόνες που αντικρίζουμε σήμερα στους δρόμους, στα πάρκα, στο κέντρο της πόλης, δεν τιμούν κανέναν αφού τα ζώα αυτά κυκλοφορώντας είτε μεμονωμένα είτε κατά αγέλες προκαλούν φόβο στους πολίτες χωρίς να λείπουν οι επιθέσεις λόγω της πείνας και της πολυήμερης εγκατάλειψης τους ενώ συχνά κακοποιούνται και δηλητηριάζονται.                    
  Η κατάσταση στην Πτολεμαίδα και στην ευρύτερη περιοχή της Εορδαίας είναι αποκαρδιωτική και πολλές φορές ο δήμος με την αδιαφορία αλλά και την έλλειψη προγραμματισμού και δράσεων έχει κατακριθεί από την κοινωνία. Το δημοτικό κυνοκομείο δυστυχώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον σκοπό ίδρυσης και ορθής λειτουργίας του. Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που διαιωνίζονται χρόνια τώρα και φαίνεται ότι κανείς δεν είναι διατεθειμένος να δώσει λύση. Οι υποδομές είναι ανεπαρκείς, οι ελλείψεις σε νερό και τρόφιμα μόνιμο θέμα συζήτησης και αντιπαράθεσης η αναβάθμιση των  συνθηκών  υγιεινής επιβεβλημένη  ενώ παραμένει  το ζήτημα  με τις στειρώσεις των ζώων . Επί πλέον τέσσερα χρόνια τώρα το δημοτικό κυνοκομείο δεν απέκτησε άδεια λειτουργίας. Την απουσία της δημοτικής αρχής έρχεται να καλύψει  ο σύλλογος των ζωόφιλων και τα μέλη του που με προσωπικές οικονομικές θυσίες, γιατί, υπερτερεί η αγάπη και η ευαισθησία τους απέναντι στα συμπαθή τετράποδα, κάνουν ότι είναι δυνατό να καλύψουν αυτό το τεράστιο κενό ενώ είναι αξιοσημείωτες οι παρεμβάσεις τους στους τομείς της ενημέρωσης , της δράσης και  της ανάληψης διαφόρων πρωτοβουλιών.
 Με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων οφείλουμε  να αναθεωρήσουμε την άποψη μας για τα ζώα, να συμπεριφερθούμε πιο "ανθρώπινα" να υιοθετήσουμε ένα σκυλάκι που θα ανταποδώσει την αγάπη και την αφοσίωση του στο πολλαπλάσιο. Τέλος να απαιτήσουμε την λειτουργία μιας δομής για τα ζώα που θα πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές – γιατί υπάρχουν και προγράμματα και χρηματοδοτήσεις αρκεί να τα αναζητήσει  κανείς – και όχι να ντρεπόμαστε για τις τριτοκοσμικές συνθήκες του δημοτικού κυνοκομείου