ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟ- ΤΗΤΑΣ 14 ΣΕΠ 2013


Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.


    
Η Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στο ύψιστο κοινωνικό αγαθό την Υγεία, φαίνεται να περνά χωρίς να αγγίξει την Ελλάδα της κρίσης. Σύμφωνα με στοιχεία της UNICEF  από τα 1,8 εκατομμύρια παιδιά στη χώρα μας, περισσότερα από 700.000 ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας, αφού οι γονείς τους δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες διαβίωσης. Λοιμώδη νοσήματα και ασθένειες που είχαν εξαλειφθεί από δεκαετίες, εμφανίστηκαν και πάλι.
Με τους δείκτες της ανεργίας στο ζενίθ, μεγαλώνει δραματικά ο αριθμός των ανασφάλιστων συμπολιτών μας που δεν μπορούν να έχουν ακόμα και τη στοιχειώδη πρόσβαση στις δομές υγείας. Δομές, που δέχθηκαν σοβαρό πλήγμα και θυσιάστηκαν στο βωμό των περικοπών, προκάλεσαν την ανάγκη σε ένα πλαίσιο αλληλεγγύης,  στις τοπικές κοινωνίες να συμπληρώσουν τα κενά που δημιούργησε η κρίση.
     Ο Δήμος Εορδαίας, δεν φάνηκε μέχρι σήμερα να προβαίνει σε σημαντικά βήματα. Η πρωτοβάθμια υγεία έχει εγκαταλειφθεί στο έλεος του χρόνου… Στα τοπικά διαμερίσματα τα ιατρεία στεγάζονται στα κοινοτικά καταστήματα «τύποις», αφού δεν έχουν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ή στοιχειώδη εξοπλισμό. Στα μεγάλα χωριά, οι ασθενείς στοιβάζονται στην αναμονή περιμένοντας από τα χαράματα να εξυπηρετηθούν από ένα γιατρό. Στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο οι λιγοστοί γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις  όχι μόνο της πόλης μας αλλά και των γύρω περιοχών. Οι υπηρεσίες του ΕΚΑΒ είναι προβληματικές λόγω έλλειψης προσωπικού και μόνιμου χώρου στέγασης. Οι κοινωνικές δομές  του Δήμου δεν καλύπτουν τις υπάρχουσες και συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες. Δεν έχει γίνει καμία καταγραφή των συμπολιτών μας που αδυνατούν να έχουν τη στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
    Σε όλα αυτά καλούμαστε να δώσουμε άμεσα λύσεις, όχι μόνο διεκδικώντας αλλά και με αποφασιστικά βήματα να εξασφαλίσουμε, όσο το δυνατό καλύτερες συνθήκες φροντίδας σε όσους το έχουν ανάγκη.
   Διεκδικούμε άμεση αναβάθμιση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου με ξεχωριστή Διοίκηση, προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, επέκταση και ίδρυση νέων κλινικών, καθώς και κάλυψη από το ΕΚΑΒ όλης της περιοχής σε 24ωρη βάση με δύο τουλάχιστο νέα ασθενοφόρα και πρόσληψη συμπληρωματικού προσωπικού.
   Μέλημα μας είναι η δημιουργία Κέντρου Υγείας αστικού τύπου, όπου θα ενταχθούν οι γιατροί των περιφερειακών ιατρείων της περιοχής, σε πρόγραμμα 24ωρης εφημέρευσης, για την κάλυψη των περισσότερων αναγκών του πληθυσμού, με έμφαση και στην προληπτική ιατρική, χωρίς να είναι απαραίτητο να προστρέχουν στο Νοσοκομείο, ώστε αυτό να αποσυμφορηθεί από τα μη σοβαρά περιστατικά.
    Σε συνεργασία με την ογκολογική μονάδα μπορούμε να δημιουργήσουμε ξενώνα φιλοξενίας καρκινοπαθών που προβαίνουν σε χημειοθεραπείες από άλλες γειτονικές πόλεις.
     Σε μια επιβαρημένη βιομηχανική περιοχή όπως είναι η δική μας, όπου είναι συχνά τα εργατικά ατυχήματα, καθίσταται ανάγκη όχι μόνο να διατηρηθούν οι κοινωνικές δομές υγείας, αλλά να εκσυγχρονιστούν και να αναβαθμιστούν για να καλύπτουν όλες τις ανάγκες των κατοίκων του ευρύτερου λεκανοπεδίου Εορδαίας.
       Στην κατεύθυνση αυτή, όλες οι δυνάμεις και οι φορείς του τόπου, θα μας βρουν συμπαραστάτες και συναγωνιστές, για να αποκομίσουμε τα βέλτιστα οφέλη για τους κατοίκους και την περιοχή.