ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟ- ΤΗΤΑΣ 14 ΣΕΠ 2013



"Κάτω από την βάση” κυμαίνονται οι επιδόσεις της δημοτικής Αρχής στο θεμελιώδες για μία κοινωνία  κεφάλαιο του Πολιτισμού αφού επί μία τετραετία δεν κατάφερε να δημιουργήσει τις αναγκαίες συνθήκες για την ανάδειξη των ιδιαίτερων στοιχείων της Εορδαίας και αρκέστηκε στα φθηνά, στα βολικά, στα ίδια και στα ίδια. Οι σαφείς προτιμήσεις της δημάρχου στα πανηγύρια και στους χορούς που εξυπηρετούν μόνον την  δημοσιοσχετίστικη εμμονή  της και τις προσωπικές της επιδιώξεις επισκίασαν όλα τα άλλα, με αποτέλεσμα να ασφυκτιούν  οι ιδέες και οι προτάσεις ώστε να γίνουν  ευρύτερα γνωστοί οι θησαυροί της παράδοσης και του πολιτισμού της περιοχής. Ένας πολιτισμός πολύμορφος, πολυεπίπεδος, με ρίζες βαθιές , στον οποίο "μπολιάστηκαν" τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα  των προσφύγων του 1922, ώστε στη συνέχεια, με την σύνθεση όλων των ψηφίδων, να αναδειχθεί το προφίλ μιας άλλης πολιτιστικής πραγματικότητας ικανή να ανταποκριθεί στις σημερινές προκλήσεις.
        Η δημοτική αρχή δυστυχώς και στην τετραετία που παρέρχεται  ακολούθησε την πεπατημένη χωρίς όραμα, σχεδιασμό, πρωτοτυπία. Ακόμη και οι εκδηλώσεις για τα εκατό(100) χρόνια "Ελεύθερης Εορδαίας" που προσέφεραν πλούσιο, αλλά, άγνωστο στους πολλούς ιστορικό και  αρχειακό υλικό δεν αξιοποιήθηκε και δεν έγινε κτήμα των δημοτών. Ούτε φυσικά, και τα έξι αγάλματα που φιλοτέχνησαν για έναν μήνα  γλύπτες στο προαύλιο της πρώην σχολής εκπαίδευσης της δημοτικής Αστυνομίας, "σμιλεύοντας" την ταυτότητα της πόλης, τα είδαμε να κοσμούν επιλεγμένα σημεία της Πτολεμαϊδας, σύμφωνα με τις δηλώσεις των αρμοδίων του δήμου Εορδαίας. Που βρίσκονται?
     Η Εορδαία είναι μια περιοχή με σπουδαία παράδοση, μνημεία, φυσικές ομορφιές, αξιοθέατα καλύπτοντας όλες τις απαιτήσεις ενός επισκέπτη αφού σε όλους τους τομείς που άπτονται και  του τουρισμού μπορεί  να ανταποκριθεί επάξια.  Από το κάστρο και τις πέτρινες γέφυρες των Πύργων, τις παλαιές εκκλησίες όπως του Αγίου Δημητρίου στην Κρυόβρυση,  τους θησαυρούς της παράδοσης και της φύσης στην Βλάστη, τα αρχοντικά στην Δημοτική ενότητα Μουρικίου, τα ορυχεία,  μνημεία της φύσης και της ανθρώπινης αντοχής, μέχρι , τους μαρτυρικούς  τόπους Μεσοβούνου και Πύργων,, τα σπήλαια, την λίμνη Χειμαδίτιδα, τον παραδοσιακό νερόμυλο που λειτουργεί στην Άρδασσα, το φράγμα του Περδίκκα,τους αρχαιολογικούς της χώρους, και τόσα άλλα. Ενδεικτικά, να αναφέρουμε  ότι  τον Μακεδονικό τάφο της Σπηλιάς που είναι επισκέψιμος  εδώ και πέντε χρόνια δεν τον είδαν  ούτε καν οι μαθητές των Σχολείων της Εορδαίας για να γίνουν κοινωνοί της γνώσης και της ιστορίας του σημαντικού αυτού μνημείου. Δεν αναδείχθηκε, δεν προβλήθηκε, δεν αξιοποιήθηκε ώστε να αποτελέσει πόλο τουριστικής έλξης.   Η προβολή και η ανάδειξη τους  είναι υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής. Μιας  δημοτικής  αρχής,  όμως που θα εργαστεί, θα καταγράψει, θα σχεδιάσει και θα υλοποιήσει γιατί θα σέβεται  τον τόπο και θα ενδιαφέρεται για τους κατοίκους του, δημιουργώντας παράλληλα τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του και την δημιουργία θέσεων εργασίας. Αποδείχτηκε ότι η παρούσα δημοτική αρχή ούτε για  τον τόπο μεριμνά., ούτε για  τους κατοίκους του, αλλά,  ούτε  για την ανάταση του. Είναι ώρα λοιπόν να παραδώσει!