ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟ- ΤΗΤΑΣ 14 ΣΕΠ 2013













"Μνημείο" καθυστερήσεων και αδιαφορίας της  Αυτοδιοίκησης ο δρόμος της Δυτικής Εορδαίας που χρόνια τώρα κατασκευάζεται αλλά δεν ολοκληρώνεται. Σχεδιασμοί, μελέτες, αλλαγές, αρχαιολογικές ανασκαφές ,και άλλα τερτίπια των αρμοδίων, αποδεικνύουν την ανικανότητα τους  αλλά και την έλλειψη βούλησης ώστε ένα μεγαλόπνοο έργο που θα δημιουργούσε νέα δεδομένα στην περιφερειακή σύνδεση, στο εμπόριο και στην εν γένει ανάπτυξη της Εορδαίας, της Καστοριάς, με προοπτικές ενίσχυσης της διασυνοριακής συνεργασίας με τις όμορες Βαλκανικές χώρες, συναντά εμπόδια και αστείες δικαιολογίες.


    Από τον σχεδιασμό, την χάραξη και την εκτέλεση του, το έργο παρουσίαζε σοβαρές ελλείψεις χωρίς καμία πρόβλεψη για τους αγρότες και τις μετακινήσεις τους (υπόγειες διαβάσεις) ενώ η διέλευση του από τις αυλές σπιτιών στην Αναρράχη   καθιστά τον δρόμο αυτό εξαιρετικά επικίνδυνο. Η σημερινή του κατάσταση (ύστερα από 14 χρόνια) είναι απογοητευτική αφού δεν έχει παραδοθεί, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι χρήστες της οδού αυτής. Δεν υπάρχει φωτισμός, η σήμανση είναι ελλιπής ενώ στους κόμβους Άρδασσας και Ασβεστόπετρας η κυκλοφορία επιτρέπεται η απαγορεύεται σύμφωνα με τις διαθέσεις του εργολάβου.!  Όσο για τα ατυχήματα που σημειώθηκαν μέχρι σήμερα ευτυχώς δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες απώλειες.       
Τεράστια η ευθύνη της δημοτικής αρχής Εορδαίας και προσωπικά της δημάρχου,  που τόσα χρόνια δεν αντέδρασε, δεν απαίτησε, "δεν  χτύπησε το χέρι"  ώστε ο δρόμος αυτός να τελειώσει. Παρέμενε και συνεχίζει να παραμένει  απαθής στις εξελίξεις, πιστή στο δόγμα ότι "δεν πρέπει να σπάσουμε αυγά" όπως έπραξε και σε όλα σχεδόν τα σημαντικά ζητήματα της περιοχής που απαιτούσαν πυγμή και αποφασιστικότητα. Ούτε και τώρα, προεκλογικά, η κ. Βρυζίδου  έκανε τίποτε, σιωπή που μαρτυρά τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους πολίτες και τις ανάγκες τους και μάλιστα σε μία περιοχή (δημοτική ενότητα Μουρικίου) όπου επί οκτώ χρόνια  ήταν δήμαρχος. Αλήθεια,  με ποια  επιχειρήματα θα προσπαθήσει να υφαρπάξει και πάλι την ψήφο των κατοίκων του πρώην δήμου Μουρικίου, όταν για ένα από τα βασικότερα έργα ανάπτυξης της περιοχής, αδιαφόρησε προκλητικά?