ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟ- ΤΗΤΑΣ 14 ΣΕΠ 2013



"Όμηροι" των υποσχέσεων και της έλλειψης πολιτικής βούλησης της δημοτικής αρχής  παραμένουν οι ιδιοκτήτες οικοπέδων στη δυτική και βορειοδυτική πλευρά  της Πτολεμαϊδας ,γιατί η πράξη εφαρμογής για την επέκταση του σχεδίου πόλης  που καθυστερεί για περισσότερα από είκοσι πέντε  χρόνια, δεν έχει υλοποιηθεί  ώστε να αξιοποιήσουν την περιουσία τους και να αναπτυχθεί η περιοχή. Πρόκειται για περισσότερα από 1700 στρέμματα γης   που κάποιοι συμπολίτες μας "επένδυσαν"  σε αυτά προκειμένου να τα εκμεταλλευτούν, υπό την προϋπόθεση ότι θα είχε καταβληθεί το τίμημα στον μελετητή του έργου. Ένα κονδύλι 420 χιλιάδων Ευρώ  που ακόμη αναζητείται όταν στην γειτονική Κοζάνη το ζήτημα αυτό έχει επιλυθεί, χωρίς χρονοτριβή και ευτελείς  δικαιολογίες. Οι συνεχείς παραστάσεις διαμαρτυρίας των οικοπεδούχων, προς την δημοτική αρχή για την επίσπευση των εκκρεμών διαδικασιών και την οριστική διευθέτηση του θέματος "έπεσαν" τέσσερα ολόκληρα χρόνια στο κενό, αποδίδοντας τις καθυστερήσεις   σε άλλους φορείς. Γνωστή  η  τακτική της δημάρχου. Μεταθέτει  την δική της διοικητική ανεπάρκεια σε άλλους,  αποποιούμενη των ευθυνών της. 
        Η απερχόμενη  δημοτική αρχή έπρεπε   να δώσει τέλος σε μία πολύχρονη περιπέτεια,  διευθετώντας το θέμα της αποπληρωμής του μελετητή και δεν το έκανε, καταδεικνύοντας το ήθος και το ύφος της εξουσίας που ασκεί.  Τα συμφέροντα του δήμου και των Δημοτών  τα αντιλαμβάνεται με έναν μοναδικό τρόπο, την στασιμότητα  και την διαιώνιση μιας "νοσηρής" κατάστασης που  υποβαθμίζει τον τόπο και δεν προάγει την ανάπτυξη. Εκτός φυσικά  από τις δημόσιες σχέσεις της δημάρχου. Το "φόρτε" της δηλαδή!  Δεν αφουγκράστηκε ποτέ  την αγωνία αλλά και το αίτημα των συμπολιτών μας που διαθέτουν μία περιουσία, χωρίς να έχουν το δικαίωμα της αξιοποίησης και διαχείρισης της κατά το δοκούν προς όφελος και της τοπικής κοινωνίας.

Κι όταν οι πολίτες δεν βρίσκουν κατανόηση, ανοιχτά αυτιά στα αιτήματά τους, τότε, απογοητευμένοι  γυρνούν την πλάτη. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Αυτή  που θα αποτυπωθεί στο αποτέλεσμα των εκλογών.