ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟ- ΤΗΤΑΣ 14 ΣΕΠ 2013      Είμαστε πολίτες του δήμου Εορδαίας, οι ιδεολογικές μας ρίζες είναι διαφορετικές, δεν προερχόμαστε από ίδιους πολιτικούς χώρους. Επιλέξαμε όμως να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ζητώντας και την δική σας δύναμη, την δύναμη των πολιτών για να υπηρετήσουμε τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης με ανιδιοτέλεια, διαφάνεια, συνέπεια και υπευθυνότητα.

Πέρα και πάνω απ’ όλα θέτουμε το συμφέρον της περιοχής, του δήμου και των πολιτών.

 Στις δύσκολες συνθήκες επιβίωσης που έχουν δημιουργήσει οι τελευταίες κυβερνήσεις, με την εφαρμογή των μνημονίων, η δημοτική αρχή οφείλει να υπερβεί το ρόλο της και να σταθεί αλληλέγγυα προς τους πολίτες.

Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε ενάντια στην προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, την εκμηδένιση της προσωπικότητας, την παραβίαση των δικαιωμάτων και την θυσία των ανθρώπινων αξιών στο βωμό των όποιων συμφερόντων. Επιθυμούμε ίσες ευκαιρίες και ίσα δικαιώματα για όλους τους πολίτες.

Το νέο τοπίο της τοπικής αυτοδιοίκησης που δημιουργήθηκε με την τελευταία διοικητική μεταρρύθμιση,  « Καλλικράτης», απαιτεί μια δημοτική αρχή που να διεκδικεί με πάθος και μεθοδικότητα τα δίκαια της περιοχής μας, αφού προηγουμένως οργανώσει διοικητικά τις δημοτικές υπηρεσίες, ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες, χωρίς να χρειάζεται να μετακινούνται κάθε τόσο στην πρωτεύουσα της Περιφερειακής μας ενότητα.
Είμαστε έτοιμοι να μετατρέψουμε τον δήμο Εορδαίας από τελευταίο σε πρώτο δήμο σε διεκδικήσεις σε σχέση με όλα τα ζητήματα που αφορούν την περιοχή μας και δεν είναι άλλα από το ζητήματα :
  • της ΔΕΗ και περιβαλλοντικών επιπτώσεων των επιχειρησιακών της δραστηριοτήτων,
  • την αναβάθμιση και διαφύλαξη του Δημόσιου χαρακτήρα του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου,
  •  την επαναλειτουργία υπηρεσιών που έχουν καταργηθεί, την αναβάθμιση των εκπαιδευτικών μας ιδρυμάτων,
  •  την ανάδειξη των τοπικών κοινωνιών με την ιστορία και τις φυσικές τους ομορφιές
  •  και τον πολιτισμό και τον αθλητισμό,                                                                          αξιοποιώντας όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας.

Ζητάμε την ενεργό συμμετοχή των πολιτών του Δήμου μας στην οργάνωση και τη στελέχωση της δημοτικής μας κίνησης.

Φιλοδοξούμε να συνενώσουμε όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου και να ενεργοποιήσουμε όλους τους πολίτες που έχουν τις δυνατότητες με τις γνώσεις, τις ικανότητες και τη διάθεσή τους να προσφέρουν στον τόπο, αλλά το σύστημα και η κρατούσα νοοτροπία δεν τους το επέτρεψε.

Συμπολίτες της Εορδαίας η επιλογή και όλη η δύναμη είναι στα χέρια σας μην αφήνετε άλλο να σας την κλέβουν.

Όλοι μαζί θα δημιουργήσουμε τον Δήμο των Πολιτών.