ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟ- ΤΗΤΑΣ 14 ΣΕΠ 2013

Μπορεί οι καταλήψεις λυκείων και γυμνασίων που ξεκίνησαν οι μαθητές της Πτολεμαΐδας από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στο νέο λύκειο, τις ελλείψεις σε καθηγητές αλλά και σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των καθηγητών τους, να έχουν σημειώσει κάμψη και να έχουν γυρίσει στα θρανία τους, οι μαθητές όμως του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Πτολεμαΐδας όχι μόνο δεν παραδίδουν αλλά απειλούν και με πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.

 Απειλούν πλέον και με κατάληψη του Δημαρχείου Πτολεμαΐδας διαμαρτυρόμενοι για το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης αιθουσών που έχει ως συνέπεια να κάνουν μάθημα στα αποδυτήρια!
«Το πρόβλημα έλλειψης αιθουσών στο σχολείο μας είναι τραγικό, δεν χωράμε σ’ αυτό το κτήριο, χρειαζόμαστε άλλες 3 αίθουσες και αναγκαζόμαστε να κάνουμε μάθημα στα αποδυτήρια και στο αμφιθέατρο που δεν μας το δίνουν πια. Μάς κοροϊδεύουν εδώ και 4 ολόκληρα χρόνια. Καθηγητές δεν έχουμε, ούτε βιβλία στις περισσότερες ειδικότητες, γι’ αυτό και ξεκινήσαμε την κατάληψη από την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου», ανέφερε στον «Π» ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του 15μελούς συμβουλίου των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ, ο Γιώργος. Λείπουν, πρόσθεσε, τουλάχιστον 4-5 καθηγητές και πολλοί από τις ειδικότητες, αφού αρκετοί καθηγητές του σχολείο τους τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας και όπως συμπλήρωσαν συμμαθητές του, οι ειδικότητες βρεφονηπιοκόμων και νοσηλευτικής έμειναν ουσιαστικά χωρίς καθηγητές- έμεινε μονάχα μία καθηγήτρια για τη νοσηλευτική και τους κάνουν μάθημα καθηγητές άλλων, άσχετων ειδικοτήτων.
Εκπρόσωποι του 15μελούς του 2ου ΕΠΑΛ είχαν χθες συνάντηση με τον εντεταλμένο σύμβουλο του Δήμου Εορδαίας για θέματα παιδείας, Γιάννη Ασπράγκαθο, στον οποίο διαμαρτυρήθηκαν για το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης αιθουσών, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του 15μελούς του σχολείου. «Το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και χρόνια, γι’ αυτό και πέρσι ο δήμος έριξε μπετά δίπλα στο γυμναστήριο προκειμένου να ανεγείρει μία νέα αίθουσα τουλάχιστον, αλλά εδώ και ένα χρόνο δεν χτίστηκε ούτε ένα τούβλο», όπως σημείωσαν άλλοι μαθητές του σχολείου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και 4 χρόνια που το 2ο ΕΠΑΛ υποχρεώθηκε να μετακομίσει από το νεοανεγερθέν σχολικό κτήριο στο οποίο στεγαζόταν στην περιοχή ΚΕΠΤΣΕ, προκειμένου να εγκατασταθεί το τμήμα Μαιευτικής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, το σχολείο τους συστεγάζεται πλέον με το 1ου Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας, αλλά παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις δεν έχει γίνει τίποτε στο μεταξύ για το πρόβλημα έλλειψης αιθουσών. Το πρόβλημα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό και το επισημαίνει κάθε χρόνο τόσο ο σύλλογος των καθηγητών του 2ου ΕΠΑΛ όσο και η ΕΛΜΕ Εορδαίας, ζητώντας επιτακτικά την ανέγερση νέου σχολικού κτηρίου για τη στέγαση του σχολείου, αλλά “φωνή βοώντος εν τη ερήμω”.
Κι επειδή οι μαθητές χόρτασαν από υποσχέσεις αποφάσισαν να δράσουν πιο δυναμικά από δω και πέρα, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του 15μελούς: «Βλέπουμε μια καλή διάθεση, γι’ αυτό θα δώσουμε ένα περιθώριο 12 ημερών στο Δήμο και εάν δούμε ότι δεν γίνεται τίποτε θα προχωρήσουμε σε κατάληψη του Δημαρχείου πλέον».

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση, με απαραίτητη τη χρήση ενεργού συνδέσμου. Διαβάστε περισσότερα http://e-ptolemeos.gr/?p=43940#ixzz2gmUvsk9H
Follow us: @eptolemeos on Twitter | ptolemeos.news on Facebook