ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟ- ΤΗΤΑΣ 14 ΣΕΠ 2013



Αξιέπαινη η πρωτοβουλία του Συλλόγου φίλων ατόμων με αναπηρίες Δυτικής Μακεδονίας που διοργανώνει την "Εβδομάδα Αγάπης" στην προσπάθεια του να διατηρήσει ανοιχτό το "Κέντρο φροντίδας παιδιού" αφού το "κράτος πρόνοιας" και η τοπική Αυτοδιοίκηση αποδεικνύονται ανεπαρκείς να στηρίξουν μια τέτοια δομή, και  ειδικότερα σε μία περιοχή όπως η Εορδαία, όπου οι περιπτώσεις των παιδιών με κάποια μορφή αναπηρίας είναι πολλές.


Το κέντρο φροντίδας παιδιού λειτουργεί με τις καλλίτερες προδιαγραφές και τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί λαμβάνουν ειδική διαπαιδαγώγηση ενώ απασχολούνται δημιουργικά σε πολλές δραστηριότητες με την συμβολή του εξειδικευμένου επιστημονικού  δυναμικού που κάτω από δύσκολες συνθήκες προσπαθεί να αντεπεξέλθει στην υψηλή ανθρώπινη αποστολή του. Η δομή αυτή κινδύνευσε πολλές φορές με λουκέτο αφού τα λειτουργικά έξοδα δεν μπορούσαν να καλυφθούν και η ευαισθησία των αρμόδιων τοπικών φορέων είχε "χρεοκοπήσει" μαζί με τις υποσχέσεις τους. Ευτυχώς η τοπική κοινωνία αλλά και κάποιοι επώνυμοι συμπατριώτες μας, με το πλεόνασμα της δικής τους αγάπης, απέτρεπαν το κλείσιμο του κέντρου. Το θέμα είναι μέχρι πότε η κοινωνία και η καλή διάθεση ορισμένων συνανθρώπων μας θα σώζει την κατάσταση χωρίς οι ταγοί αυτού του τόπου να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους απέναντι σε μία τόσο ευαίσθητη κοινωνικά ομάδα όπως είναι τα παιδιά αυτά?

    Οι όποιες προσπάθειες  καταβλήθηκαν από τον Σύλλογο για την μετατροπή του "κέντρου φροντίδας παιδιού" σε κέντρο δημιουργικής απασχόλησης – ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ- δεν απέδωσαν αλλά αντίστοιχο θέμα στην γειτονική μας πόλη με την φροντίδα του Δήμου Κοζάνης βρήκε "ευήκοα ώτα" και σήμερα λειτουργεί κανονικά.  Συνεπώς είναι θέμα πολιτικής βούλησης και προτεραιοτήτων και αυτά  αποδεδειγμένα δεν τα  διαθέτει η σημερινή δημοτική αρχή. Οι ανέξοδες υποσχέσεις και το μετέπειτα επιχείρημα ότι "δεν υπάρχουν λεφτά" είναι δικαιολογίες για τους αφελείς.

    Συγχαρητήρια στον Σύλλογο και σε όλους εκείνους που παρά τις σημερινές αντιξοότητες επιμένουν  να αγωνίζονται για έναν τόσο σοβαρό σκοπό που θα πρέπει να στηριχθεί από όλη την κοινωνία.