ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟ- ΤΗΤΑΣ 14 ΣΕΠ 2013



Σοβαρό θέμα ανέκυψε με "ΛΑΘΟΣ" του Δήμου στη σύνταξη των εκλογικών καταλόγων της Τοπικής Κοινότητας Εμπορίου. Συγκεκριμένα στους καταλόγους της Τοπικής Κοινότητας Εμπορίου αναγράφονται 325 εκλογείς, οι οποίοι είναι κάτοικοι άλλων τοπικών κοινοτήτων, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων είναι κάτοικοι της Άρδασσας αλλά και της Αναρράχης, του Μηλοχωρίου και του Φούφα. Ακόμη διαπιστώθηκαν και μεμονωμένες μετακινήσεις δημοτών Εμπορίου σε άλλα τοπικά διαμερίσματα χωρίς κάποια σχετική αίτηση τους.
Κατά συνέπεια οι παραπάνω εκ παραδρομής εγγεγραμμένοι εκλογείς, εφόσον ψηφίσουν στην Τοπική Κοινότητα Εμπορίου στις 18 Μαΐου 2014, το εκλογικό αποτέλεσμα θα αλλοιωθεί, καθόσον θα κριθεί το μέλλον της Τοπικής Κοινότητας από εκλογείς οι οποίοι στην πραγματικότητα είναι κάτοικοι και δημότες άλλων Τοπικών Κοινοτήτων.
Αφού εντοπίστηκε το παραπάνω "ΛΑΘΟΣ" από υποψηφίους της Τοπικής Κοινότητας Εμπορίου στις 5/5/2014, ενημερώθηκε σχετικά ο Δήμος της Εορδαίας προκειμένου να προβεί σε διόρθωση των εκλογικών καταλόγων. Αντ’ αυτού αν και ο Δήμος αναγνωρίζει το "ΛΑΘΟΣ" του, καθώς οι εκλογικοί κατάλογοι συντάσσονται με ευθύνη των Δήμων (Π.Δ. 26/2012), αρνείται να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη προκειμένου να προβεί σε διόρθωσή τους. Μετά από αυτή την αρνητική στάση, οι υποψήφιοι επέδωσαν εξώδικη όχληση προς τον Δήμο με την οποία ζήτησαν να γίνει άρση των λαθών. Ο Δήμος Εορδαίας όμως, δεν διατίθεται να κάνει το παραμικρό, χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα, προβάλλοντας ασήμαντες δικαιολογίες.

Ακόμα η αδράνεια και αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός ότι από τους εν λόγω 325 εκλογείς σχεδόν οι μισοί έχουν αποβιώσει αλλά δεν έχουν διαγραφεί. Η ανανέωση των εκλογικών καταλόγων οφείλει να γίνεται από τους αρμοδίους κάθε 2 μήνες, παρ’ όλα αυτά θανόντες δημότες είναι ακόμη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.
Καλούμε δημόσια τη Δημοτική Αρχή και απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση της ορθότητας των εκλογικών καταλόγων, προκειμένου να διασφαλιστεί η εγκυρότητα του εκλογικού αποτελέσματος της Τοπικής Κοινότητας Εμπορίου και των λοιπών Τοπικών Κοινοτήτων της δημοτικής ενότητας Μουρικίου.

Βλάχος Ευάγγελος του Νικολάου
Γούλας Ευάγγελος του Βασιλείου
Δαλάκης Νικόλαος του Θωμά
Ζιώγας Συμεών του Κωνσταντίνου
Κλιάφας Δημήτριος του Γεωργίου
Μίμη Φανή του Κωνσταντίνου
Νεοφυτίδης Ανέστης του Σωκράτη