ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟ- ΤΗΤΑΣ 14 ΣΕΠ 2013

Γιατί συμμετέχω στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τον Συνδυασμό ¨Εορδαία - Δήμος Πολιτών¨ του Σάββα Ζαμανίδη



Αγαπητοί συμπολίτες, φίλες και φίλοι.

Για την τοπική αυτοδιοίκηση, οι φετινές εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες, καθώς, σε λίγες μέρες, θα αποφασίσουμε ποιος θα διαχειριστεί τις μοίρες μας σε ορίζοντα πενταετίας. Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι μια δομή με ελάχιστους πόρους που μετά το σχέδιο Καποδίστριας, συγκέντρωσε τη λήψη των αποφάσεων στο κέντρο του Δήμου και μακριά από τοπικές ανάγκες του κάθε μεμονωμένου οικισμού.

Έχοντας υπόψη αυτή τη νέα «Καλλικρατική» πραγματικότητα, θα έπρεπε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας και οι τοπικοί δημοτικοί σύμβουλοι να λειτουργούν αποκεντρωτικά, με σκοπό την επίλυση των τοπικών προβλημάτων. Θα έπρεπε δηλαδή να κάνουν το αυτονόητο: να νοιάζονται για τον τόπο τους και το χωριό τους.
Αντιθέτως, οι τοπικοί άρχοντες ήταν άφαντοι όταν τους χρειάζονταν οι πολίτες, ενώ εμφανίζονταν μόνο σε εκδηλώσεις -τις περισσότερες από τις οποίες οργάνωσαν απλοί συμπολίτες μας- για να καρπωθούν τη δημοσιότητα.

Η σημερινή δημοτική αρχή, λειτούργησε συγκεντρωτικά και όχι αποκεντρωτικά. Κινούμενη σε πλαίσιο αδιαφάνειας και ανύπαρκτης λογοδοσίας προς τους πολίτες, κακοδιαχειρίστηκε τους λιγοστούς αυτούς πόρους και τους «διασπάθισε» σε «έργα βιτρίνας», χωρίς καμία παραγωγική και αναπτυξιακή λογική. Ακόμη και έργα που ήταν  ολοκληρωμένα από την περίοδο του «Καποδίστρια», δεν λειτούργησαν για παραπολιτικούς και πελατειακούς λόγους, παραδείγματος χάριν, στην υπόθεση των φραγμάτων του Εμπορίου, αποδείχθηκε ότι η δημοτική αρχή πράττει με όρους «απορροφητικότητας κονδυλίων» ή απλής αύξησης του τζίρου των εργολάβων και όχι με στόχο τη λειτουργία των έργων για την άρδευση και την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής. Στο χωριό μας, το Εμπόριο, τα πιο σημαντικά μέρη όπως η πλατεία του χωριού, το καστανόδασος και οι υπόλοιπες περιοχές φυσικού κάλους, απαξιώθηκαν, ερήμωσαν και εγκαταλείφτηκαν. Ότι καλό έγινε στο χωριό μας, οφείλεται στις άξιες εθελοντικές οργανώσεις, στους συλλόγους και σε εσάς ως απλούς πολίτες.

Αυτή η αδράνεια, αυτή η ύβρις από μέρους της δημοτικής αρχής, δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Χωρίς να αντιλαμβάνομαι την πολιτική ως αυτοσκοπό και με αμιγώς ανιδιοτελείς στόχους,  αποφάσισα να είμαι υποψήφια στο χωριό μας, στην Τοπική Κοινότητα Εμπορίου με το συνδυασμό «Εορδαία Δήμος Πολιτών» και υποψήφιο Δήμαρχο τον Σάββα Ζαμανίδη. Έναν αποδεδειγμένα άξιο άνθρωπο με ένα συνδυασμό ανεξάρτητο, πέρα και πάνω από κομματικές αγκυλώσεις, στελεχωμένο με άτομα που δεν είναι επαγγελματίες της πολιτικής, αλλά, γνωρίζουν πολύ καλά τα καθημερινά προβλήματα του συνόλου της Εορδαίας.

Σας καλώ λοιπόν όλους και όλες, για το καλό του τόπου μας, να στηρίξετε έναν συνδυασμό ανεξάρτητο, έναν συνδυασμό που θα κάνει την Εορδαία: Δήμο Πολιτών!

Φανή Κ. Μίμη
Νοσηλέυτρια ΤΕ Μποδοσάκειου Νοσοκομείου