ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟ- ΤΗΤΑΣ 14 ΣΕΠ 2013



ΠΑΜΕ  ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΔΑΙΑ 

Με την προτροπή  «Πάμε μαζί για την Εορδαία» άνοιξε την ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης επικεφαλής του συνδυασμού «Εορδαία–δήμος Πολιτών» εγκαινιάζοντας το εκλογικό του κέντρο στην Πτολεμαϊδα το βράδυ της Δευτέρας 5 Μαϊου 2014 παρουσία πλήθους κόσμου. Τόνισε ότι θα δώσει τον αγώνα του  με  καθαρότητα και εντιμότητα, με πολιτικά επιχειρήματα, χωρίς έμμεσους εκβιασμούς, και με σεβασμό στον άνθρωπο και στην προσωπικότητα του, με την ενεργό συμμετοχή και την ψήφο των πολιτών.

Όλοι μαζί θα προχωρήσουμε και μετά τις εκλογές. Με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, με αποφασιστικότητα και δυναμική, με γνώση και πείρα, με ανιδιοτέλεια και δικαιοσύνη, αξιοποιώντας όλους τους συνδημότες μας που έχουν κάτι θετικό να προσφέρουν για να δημιουργήσουμε τον «δήμο των Πολιτών» σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο Σάββας Ζαμανίδης άσκησε κριτική στα "έργα και τις ημέρες" της απερχόμενης δημοτικής αρχής λέγοντας ότι παραμέλησε την πόλη και τα χωριά και ασχολήθηκε στο σύνολο της μόνο με χαρές και πανηγύρια, υποσχόμενη τελευταία ότι θα κάνει ότι δεν έκανε στα τρεισήμισι  τελευταία χρόνια,  με αποκορύφωμα την χρήση κάθε θεμιτού και αθέμιτου μέσου για να συγκροτήσει το ψηφοδέλτιο της. Κι αυτό για την  εξυπηρέτηση προσωπικών φιλοδοξιών και συμφερόντων, την επίτευξη πλασματικών συσχετισμών, παίζοντας με την ανάπτυξη του τόπου και  τον θεσμό της αυτοδιοίκησης, υποτιμώντας την νοημοσύνη όλων μας με παροχές, και  εκβιασμούς παλαιοκομματικού τύπου, και ψεύτικες υποσχέσεις. "Τα ψέματα τελείωσαν. Στις 18 Μαϊου μιλάει ο λαός της Εορδαίας. Στις 18 Μαίου μιλάτε εσείς. Δείξτε τους ότι είναι λίγοι  και δεν μπορούν  να καθορίζουν τις τύχες μας. Θέστε τους στο περιθώριο των εξελίξεων με την ενεργό συμμετοχή και την ψήφο σας". Υπογράμμισε,  ότι το συμφέρον του τόπου, απαιτεί μία ικανή δημοτική αρχή, με έμπειρα πρόσωπα, γνώσεις και θέληση, ιδέες και στόχους, απαλλαγμένα από μκρόφθαλμες αναστολές. Μια δημοτική αρχή, που να μπορεί να απαντήσει με επιτυχία στις σύγχρονες προκλήσεις, σπάζοντας τον φαύλο κύκλο της παρακμής και του μεσαίωνα που μαστίζει τον τόπο μας. «Είναι ανάγκη να δημιουργήσουμε τον δήμο των Πολιτών, και εμείς μπορούμε να ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις, στις ανάγκες λειτουργίας του θεσμού της τοπικής Αυτοδιοίκησης».  Αναφερόμενος ο Σάββας Ζαμανίδης στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του συνδυασμού και τους στόχους της νέας πενταετίας δεσμεύτηκε για: 

  • Την οργάνωση του δήμου και των υπηρεσιών του
  • Την αξιοποίηση όλων των ευρωπαϊκών και χρηματοδοτικών σχημάτων
  • Την ανάδειξη και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των τοπικών κοινωνιών
  • Την  ανάγκη της συλλογικής δράσης  
   Μιλώντας για τον συνδυασμό του, ο Σάββας Ζαμανίδης  είπε,  ότι έχει καταρτίσει το πλέον συγκροτημένο, και πληρέστερο ψηφοδέλτιο, που απαρτίζεται από νέους ανθρώπους, καταξιωμένους επιστήμονες και επαγγελματίες, οι οποίοι θέλουν να υπηρετήσουν τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης χωρίς ιδιοτέλεια, με διαφάνεια, και σεβασμό στον άνθρωπο. «Τον συνάνθρωπο μας που είναι παραμελημένος, αδικημένος, που έχει κάθε δίκιο να είναι απογοητευμένος, αγανακτισμένος, αδιάφορος» .
  Σε ότι αφορά το πρόγραμμα του συνδυασμού  ανέφερε ότι, βασική επιδίωξη είναι η προοπτική ανάπτυξης του τόπου, μέσα από τις διεκδικήσεις για τα δίκαια αιτήματα της περιοχής, με επίκεντρο τον άνθρωπο, τον απλό πολίτη, γι αυτό και δίδεται βαρύτητα στα προβλήματα της καθημερινότητας για να βελτιωθούν  οι συνθήκες  διαβίωσης σε όλο τον δήμο Εορδαίας.
       Καταλήγοντας στην ομιλία του ο Σάββας Ζαμανίδης   τόνισε ότι «ο δρόμος που διαλέξαμε είναι δύσκολος, χρειάζεται επαγρύπνηση και συνεχείς αγώνες. Είμαστε έτοιμοι να τους δώσουμε, και σας θέλουμε δίπλα μας. Εμείς σας δίνουμε τον λόγο μας, ότι θα είμαστε δίπλα σας τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές».

 ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
 ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΟΡΔΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΟΡΔΑΙΑ
 ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ