ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟ- ΤΗΤΑΣ 14 ΣΕΠ 2013



Η  εικόνα που παρουσιάζει η Πτολεμαϊδα και τα δημοτικά διαμερίσματα  του δήμου Εορδαίας στον τομέα της καθαριότητας δεν αποτελεί το "δυνατό  χαρτί " της σημερινής δημοτικής αρχής με τους πολίτες στην συντριπτική τους πλειοψηφία να διαμαρτύρονται συχνά για την παροχή πλημμελών υπηρεσιών. Οι κάδοι απορριμμάτων δεν επαρκούν και ξεχειλίζουν από σακούλες με σκουπίδια, βρωμιά και έντονη δυσοσμία να σκορπίζονται σε δρόμους και πεζοδρόμια. Τα σημεία δε όπου έχουν τοποθετηθεί και αποφασίστηκαν, υποθέτουμε με σχεδιασμό και κατόπιν μελέτης,  αποτελούν σημείο αντιπαραθέσεων μεταξύ των περιοίκων με συνέπεια συμπολίτες μας να μιλούν για μεροληπτική συμπεριφορά υπονοώντας ότι οι λόγοι μπορεί να είναι και ψηφοθηρικοί!.

Οι διαμαρτυρίες "πέφτουν βροχή" από τους επαγγελματίες  της πόλης αφού κάδοι έχουν "καρφωθεί" μπροστά από το καταστήματα τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να σερβίρουν καφέδες και αναψυκτικά έξω. Όσο για τους υπόγειους κάδους ακόμη και στο κέντρο της πόλης προτρέπουμε τους πολίτες  να τους ανοίξουν για να εκπλαγούν από το περιεχόμενο τους! Δεν είναι καλλίτερα τα πράγματα στα πάρκα, στις παιδικές χαρές, όπου τα παιδιά παίζουν κοντά η δίπλα σε απορρίμματα με ορατό τον κίνδυνο  μετάδοσης ασθενειών . Μόνον ως  αδιαφορία μπορεί να εκληφθεί το ζήτημα σχετικά με το πλύσιμο των πλαστικών καδών οι οποίοι αναδίδουν αφόρητες οσμές ειδικότερα το καλοκαίρι ενώ η αντικατάσταση όσων έχουν φθαρεί δεν φαίνεται να απασχολεί κανέναν. Οι κάδοι ανακύκλωσης όπου ο δήμος Εορδαίας για ευνόητους λόγους θα έπρεπε να πρωτοπορεί είναι επίσης λίγοι, τοποθετημένοι σε επιλεγμένoυς  χώρους, χωρίς να εξυπηρετούν τις ανάγκες όλων των  κατοίκων ακόμη και σε κομβικά σημεία της πόλης. Και φυσικά οι μεγαλόσωμοι αρουραίοι βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για τροφή!
             Η εικόνα μιας καθαρής πόλης, ενός χωριού, είναι ο καθρέπτης της κοινωνίας μας αλλά και των διοικούντων καθώς και ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνονται την νοικοκυροσύνη και την αρχοντιά που αντανακλά και στην ποιότητα άσκησης της εξουσίας. Επιπροσθέτως είναι και δείγμα πολιτισμού συνδεδεμένος άρρηκτα με την καθημερινότητα μας και τις ανάγκες της. Όταν όλα αυτά μία αρχή και στην περίπτωση μας η παρούσα δημοτική αρχή Εορδαίας δεν τα έχει κατακτήσει  τότε έχει αποτύχει και σε αυτόν τον τομέα.