ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟ- ΤΗΤΑΣ 14 ΣΕΠ 2013



Σε τοπικό γραφείο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού δυναμικού μετατράπηκε το γραφείο της δημάρχου Εορδαίας από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της φιλοδοξώντας να "πατάξει" έτσι το τεράστιο θέμα της Ανεργίας που ταλανίζει την περιοχή και  ειδικότερα τους νέους. Δίμηνα, τρίμηνα, πεντάμηνα, οχτάμηνα ήταν τα όπλα της που τα χρησιμοποίησε με ένα και μοναδικό σκοπό: να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις "Ομηρίας" σε όσους εκλιπαρούσαν για μία θέση εργασίας, ένα μεροκάματο, αφού η προσφορά στην τοπική αγορά  εργασίας ήταν και είναι εξαιρετικά περιορισμένη. Το μεροκάματο, για  ορισμένους ήταν φτωχό και για μόνον μία φορά, κάποιοι άλλοι  είχαν διασφαλίσει συμβάσεις τετραετίας, ενώ υπήρξε και  μία τρίτη κατηγορία ανέργων.

Εκείνοι που δεν  «χωρούσαν» ποτέ στις λίστες εργασίας της δημάρχου για  λόγους που μόνον η ίδια γνώριζε. Δηλαδή οι άνεργοι πολίτες  για την δήμαρχο Εορδαίας κατατάσσονταν  σε τρεις  κατηγορίες. Οι πρώτοι  και.. προνομιούχοι γιατί είχαν πάντα δουλειά, οι δεύτεροι που ήταν λιγότερο τυχεροί, και οι τρίτοι που δεν είχαν  στον ήλιο μοίρα!  Αλήθεια,  έτσι αντιλαμβάνεται η δήμαρχος  την ισότητα και τα ίσα δικαιώματα στην εργασία των δημοτών της?  Μάλιστα  δύο μήνες πριν από τις εκλογές η δήμαρχος φρόντισε μέσω των διμήνων να προσλάβει κάποιους δυσαρεστημένους άνεργους των οποίων η σύμβαση λήγει την παραμονή της πρώτης Κυριακής των δημοτικών εκλογών! Οι  λόγοι  είναι προφανείς. Ο πρώτος, τα ψηφουλάκια των ανέργων, ώστε η δήμαρχος να επανεκλεγεί για να τους θυμηθεί μετά από πέντε χρόνια! Και ο δεύτερος λόγος, να εξασφαλίσει υποψηφιότητες για τον συνδυασμό της! 
            Η ανεργία  δεν αντιμετωπίζεται με  ασπιρίνες για να περάσει ο "πονόδοντος" αλλά προϋποθέτει οργάνωση, συνεχή αναζήτηση, προτάσεις και λύσεις προσαρμοσμένες στα ιδιαίτερα παραγωγικά και όχι μόνο χαρακτηριστικά της περιοχής και στις δυνατότητες  ανάπτυξης του ευρύτερου περιβάλλοντος ( πολιτιστικά, ενεργειακά, τουριστικά, κ. α) .Λύσεις που θα αποφέρουν μόνιμες θέσεις εργασίας και θα θέσουν τις βάσεις για την εδραίωση ενός επιχειρηματικού μοντέλου χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις . Δουλειά για όλους και όχι μόνον για τους  "ημετέρους".  Οι παλαιάς κοπής και υστερόβουλες πρακτικές που διαιωνίζουν την αναξιοκρατία και την εξυπηρέτηση ψηφοθηρικών σκοπιμοτήτων έχουν καταδικαστεί στην συνείδηση του λαού. Όσοι εμμένουν στην εφαρμογή τους θα πάρουν την απάντηση στις κάλπες!